Verde Lapponia

Bakgrundsplatta -50%Gratis mätningSnabb leverans Verde Lapponia

Räkna ut priset

Bakgrundsplatta -50%Gratis mätningSnabb leverans Verde Lapponia

Regn ut pris

Data

Material: Granit
Färger: Grön, Vit
Ytbehandling: Polerad

Granit är en natursten som bildades för 3 miljarder till 750 miljoner år sedan till följd av att flytande magma svalnade i jordskorpan. Granit uppskattas högt, framförallt för dess naturligt unika färg, struktur och mönster. För att kunna erbjuda våra kunder ett variationsrikt utbud har vi valt ut de bästa granitsorterna från olika stenbrott världen över.

Granit är en ren naturprodukt. Den kommer från ett stenbrott och därefter kapas den i storlekar och poleras innan den installeras i ditt kök. Standardtjockleken för våra köksbänkar av granit är 30mm, men vi har även ett sortiment av granit i tjocklekarna 40mm och 20mm.

Bilder är endast illustrativa.

Kantprofil

 • Kantprofil rak fasad
  Kantprofil rak fasad

Applikationer

Bostad

 • Duschhörnor & badkarsbeklädnader
 • Beklädnader till öppen spis
 • Köksbänkskivor
 • Köksöar & kökshalvöar
 • Bänkskivor
 • Bänkskivor till badrum

Affärsmässig användning

 • Väggbeklädnader till lobby/inredning
 • Konferensbord
 • Golv & inläggningar
 • Arbetsbänkskivor
 • Bänkskivor till badrum
 • Receptionsdiskar & bänkskivor

Underhåll

Daglig rengöring

I daglig rengöring av granitbänkskivor används en fuktad trasa (av mikrofiber), varmvatten och vid behov antingen ett neutralt (pH 7), svagt alkaliskt (pH 8-10) eller svagt syrligt (ph 4-6) rengöringsmedel. Speciella rengöringsmedel för natursten är syra och sådana rengöringsmedel som innehåller blekmedel. Stenytan är även känslig mot abrasiva material; mikroskador kan uppkomma antingen av en disksvamp av metall eller eventuell sandkorn som fastnat i disktrasa.

Att undvika och ta bort fläckar

Granitytan borde noggrant skyddas mot fläckar, och man ska vara särskilt försiktig med bänkskivor av ljusa stenarter. Försök att undvika spilla kemikalier eller frätande ämen på bänkskivan. Observera att på en slipad eller läderartad yta blir repor orsakade av mettalföremål mycket synliga.

Det bästa sättet att undvika fläckar på bänkskivan är att ta bort de direkt så att de inte hinner torka eller absorberas i stenen. För rengöring räcker det med hushållspapper, vatten och tvättmedel. Ju längre spillt ämne står kvar på granitytan, destå större är sannollikheten att det orsakar en fläck som är svår att ta bort. För borttagning av svårare fläckar används speciella rengöringsmedel för natursten. Lämpliga rengöringsmedel finns tillgängliga på Diapol eller i detaljhandel. Vi rekommenderar att tvätta bänskskivan en gång till med rent vatten och tvättmedel efter användning av rengöringsmedel.

Att undvika värmeskador och repor

Trots att graniten är ett mycket repsäkert material, rekommenderas det att alltid använda skärbrädor. Trots att graniten har en hög värmetolerans, rekommenderar vi att använda speciella värmeunderlag för kärl som kommer direkt från spisen eller ugnen.

Lånsiktigt underhåll

Alla bänkskivor har med avsikt att garantera de en längre livslängd behandlats med ett speciellt impregneringsmedel för att hindra vätskor att absorberas i stenen , och minimera uppkomsten av eventuella fläckar. Beroende på användningsgrad och typ av granit rekommenderas upprepad behandling med ett speciellt impregnerimsmedel för natursten med 1-2 års intervall. Ljusa granitytor måste behandlas en gång om året, mörkare ytor med 1-2 års intervall. Lämpliga medel finns tillgängliga på Diapol eller i detaljhandel.

Blogg