Vad bör du som kund räkna med innan du beställer en bänkskiva?

Att beställa en bänkskiva från oss är en mycket enkel process. Men för att allt ska gå så smidigt som möjligt är det bra att ha följande i åtanke.

Processen består av tre steg:

1. Prisförfrågan
2. Mätning
3. Installation


Om allt går planenligt, installeras dina nya bänkskivor inom endast två veckor.

Allt börjar med en förfrågan

När du skickat in din förfrågan till oss och uppgett önskad material ger vi dig en första prisoffert. Observera att priset kan förändras något efter att vår professionella mätningstekniker varit hos dig och fastställt alla mått och detaljer. Ha även i åtanke att bänkskivor i sten självklart är dyrare än bänskivor i laminat eller trä.


Du kan skicka in förfrågan på två olika sätt:

1. Genom att via e-post skicka oss en ritning över ditt kök och ange vilket eller vilka material som din förfrågan avser. Ju mer information vi får från dig (mått, kantprofil, antal hål, typ av montering för diskho och spis osv.) desto exaktare blir den preliminära prisofferten.

2. Genom att skicka förfrågan via vårt webbformulär där du enkelt kan fylla i mått, material, kantprofil och alla övriga detaljer. Det tar några minuter att fylla i formuläret. Offertgivningen till förfrågan som har ställts via webbformuläret sker betydligt snabbare, normalt sätt skickar vi dig en offert under samma arbetsdag.

 

Mätning säkerställer en felfri bänkskiva

Om vår offert faller dig på smaken och du bestämmer dig för att beställa bänkskivor från oss följer mätning som nästa steg.

I regel tillverkar och monterar vi inte bänkskivor som vi inte har varit och uppmätt själva. Detta med anledning av att eventuella fel kan bli mycket kostsamma att åtgärda. Om du som kund vill spara på mätningskostnader och är helt säker på att dina ritningar är korrekta går vi med på att tillverka bänkskivan och sedan montera den, men då är det du som kund som ansvarar för eventuella fel som orsakats av felaktiga ritningar. Vi rekommenderar alltid att en professionell mätningstekniker kommer och mäter fram alla mått.

Mätning bör beställas en vecka innan köksinredning installeras. Då har vi gott om tid att förbereda oss inför mätningen av dina bänkskivor.

Vi ber dig också att förbereda en säker och ren miljö vid uppmätningsplatsen för vår mätningstekniker. Oftast handlar det om pågående byggnadsprojekt och det är inte sällan mätningsteknikern behöver bana sin väg genom byggutrustning. Om platsen är ren, går arbetet både smidigare och snabbare.

Mätningen tar 1-3 timmar.


OBS! Innan du beställer mätning, behöver all köksinredning vara monterad, den gamla bänkskivan borttagen och väggarna färdiga. Köksinredning och väggar får inte modifieras, kompletteras eller repareras efter uppmätning. Även en ändring på 1 mm kan drastiskt påverka bänkskivans anpassning.

Montering

Inom ca två veckor kommer vi hem till dig för att installera bänkskivan. Här följer några små tips för smidig montering:

1. Se till att skåp, inredning och stödkonstruktioner under bänkskivan har nödvändiga öppningar för spisar/hällar, diskhoar mm. Naturligtvis kontrollerar vi allt men för att spara tid vore det bra att ha dessa öppningar färdigutskurna redan på förhand.

2. Täck köksgolvet. Våra installatörer måste använda skyddsskor som kan skada golvet. Om du har nylagt köksgolv är det bra att täcka det med till exempel byggpapp eller annat skyddsmaterial.

3. Se till att alla vatten- och elanslutningar är stängda och urkopplade. Vårt team utför inte vatten- och elarbeten och om detta inte har gjorts måste vi komma överens om en ny installationstid vilket skjuter upp arbetets slutdatum.


Mer information om hela processen hittar du i våra
försäljningsvillkor.

Tveka inte att höra av dig till oss vid eventuella frågor!

https://youtu.be/hQtY_I2_43U

25.03.2019