Aurora White

Diskho Blanco, för utsökta köksbänkskivor

När du planerar att skaffa dig ett nytt kök eller renovera det gamla är det viktigt att ha en diskho som passar i stilen. När du köper en, är det mycket man bör ha i åtanke på en och samma gång och det är möjligt att frågor uppstår.

  • Vilken tillverkare bör jag välja?
  • Vad är det bästa materialet för min nya diskho?
  • Vilket monteringssätt bör diskhon ha?

Även om det vid första anblick verkar kännas svårt att välja rätt, hittar du svar på dessa frågor i denna artikel. Svar som hjälper dig att välja rätt diskho

BLANCOs produkter har exempelvis alltid varit kända för dess hög kvalité. Blancos diskhon testas åtskilliga gånger under tillverkningen. Det är ställen som kommer oftast av alla i kontakt med vatten som står i fokus. Målsättningen är att diskhon ska bevara sitt estetiska utseende vid ständig kontakt med vatten.

Vid tillverkning av diskhoar är det dessutom viktigt att diskhons form passar perfekt i bänkskivan. Tillverkaren kontrollerar att varje diskho har en perfekt design, raka kanter och kan monteras felfritt. I BLANCOs sortiment hittar du diskhoar av både rostfritt stål och porslin såväl som diskhoar av patenterad konstgjord granit.

Diskho BLANCO – i rostfritt stål

Det sägs att många saker blir bara bättre med åren. Rostfritt stål är med sina egenskaper en av dem. Materialytans kvalitet förnyas varje dag.  Som resultat av ständiga tester har man för BLANCOs diskhoar valt att använda det oerhört beständiga rostfria stålet Durinox. Den nya rostfria ytan glädjer alla som är förtjusta i det eleganta utseendet av rostfritt stål och som sätter högt värde på beständighet.

Durinox sticker ut bland andra med sin sammetsliknande matta utseende och med hur skön ytan känns – trots detta är det mycket beständigt mot repor och fingeravtryck. Tack vare sin speciella yttextur är det lättare att rengöra och underhålla rostfritt Durinox-stål i köket.

 

Diskho-Blanco-ANDANO-500-U

Andano 500-U är en av de mest populära bland BLANCOs diskhoar av rostfritt stål. Andano 500-U är en diskho som är designad för kök och passar utmärkt även för ditt hem. Särskilt om du föredrar trendiga glänsande ytor i köksinredningen.

Diskhoar av rostfritt stål är färgneutrala när det gäller bänkskivor som omger dem. Därför passar de ihop med de flesta bänkskivomaterial och färger.

Glänsande eller matt? De matta versionerna är obehandlade och ytorna är mindre släta. Därför uppstår kalkavlagringar lättare på dem än på polerade diskhoar. Dock döljs märken på lätt slitage bättre tack vare deras ytbehandling. Är rostfritt stål polerat så skiner det! Polering ger diskhon ett modernt utseende och en yta som är lätt att rengöra. Det är upp till dig att välja!

Diskho BLANCO – komposithoar i granit 

Komposithoar i granit som BLANCOs Silgranit modeller ger alltid färg åt ditt kök. Alla Silgranit färger håller länge även om de utsätts för intensivt solljus. Tack vare den sammetsliknande matta ytan är Silgranit-diskhoar ett utmärkt alternativ till detaljer av rostfritt stål. Därmed präglar du ditt kök med två harmoniserande nyanser när du kombinerar dem med bänkskivor.

 

Diskho-Blanco-Subline-500-U

Den mest populära diskhon av BLANCO i silgranit i vårt sortiment är Blanco Subline 500-U. Materialet känns både kallt och varmt samtidigt. Man kan säga att det är en silkeslen sten. En annan fördelaktig egenskap som materialet har är dess hårdhet och beständighet.

Diskhoar BLANCO SILGRANIT är oerhört beständiga

Materialet är beständigt mot repor, därför kan inte syror tas upp av det och bakterier har därmed ingen möjlighet att förökas. Hygienskyddet Hygiene+Plus som Silgranit PuraDur bearbetas med innehåller ämnen som skyddar mot smuts.

PuraDur ytor är beständiga mot mekaniska påfrestningar, repor och är lätta att rengöra. Tillverkningsprocessen av Silgranit PuraDur omfattas 7 stycken patenter. BLANCO tillverkar samtliga PuraDur diskhoar som saluförs i Europa på fabriken Sinsheim i södra Tyskland.

Vilket monteringssätt ska jag välja?

Nedanför hittar du de vanligaste monteringssätten för diskhoar:

Övermonterad diskho. Det klassiska monteringssättet innebär att man fäller ner diskhon i bänkskivan i en förberedd öppning. Du kan vara säker på att detta monteringssätt passar stilmässigt i ditt kök.

Undermonterad diskho. Monterar du diskhon underifrån så blir bänkskivans kanter i öppningen synliga. Har du exempelvis en bänkskiva i sten så kan det uppenbara materialets inre skönhet. Är diskhon undermonterad, slipper du silikon och ojämnheter på bänkskivan. Bänkskivor med en undermonterat diskho är mycket lätta att rengöra och de passar väldigt bra ihop med resten av köket.

Planmonterad diskho. Diskhon monteras precis som en vanlig övermonterad diskho. Tack vare den tunna kantprofilen är gränsen mellan bänkskivan och diskhon helt plan. Man fräser en fördjupning i bänkskivan för diskhons kantprofil. Diskhon monteras så att den täcker över hela den utfrästa fördjupningen. Då ligger diskhon och bänkskivan plant med varandra.

Du kan läsa närmare om hur man väljer en diskho och om de olika monteringssätten: Vilken diskho ska man välja till en köksbänkskiva i sten?

För att sammanfatta, så föredrar människor olika saker och med tiden ändras även trenderna. Är du ute efter kvalitet, ett elegant utseende och suveräna egenskaper, så kan du garanterat förlita dig på diskhoar av BLANCO i artikeln.

Ta en titt på diskhoarna

Vill du få reda på leveranstiden för modellen du har valt?

Kontakta oss så hittar vi den bästa lösningen för dig tillsammans!

Få en offert

13.01.2022