crea-beton-light-3

Kvartskomposit av Diresco: 100% naturlig och beständig mot UV-strålning

Kvartskomposit av Diresco är ett mycket hårt och ståtligt material som har till och med jämförts med diamant. Med hjälp av särskilda teknologier har Direscos team förenat naturliga komponenter till ett elegant material för bänkskivor som passar både kök och badrum.

Den enda tillverkaren av kvartskomposit i Nordvästeuropa

Diresco är en familjekoncern som grundades av Chris Schelfhout och hans son Dirk år 2003, med säte i Nederländerna i provinsen Limburg. Det är inte bara produkter och kunder som står i fokus för företaget utan även miljön och naturen. En skicklig investering i företagets utveckling och fokus på innovativa lösningar har lyft fram Diresco till den internationella kvartskompositmarknaden. Företaget vars tillverkningskapacitet är upp till 4000 m² per dygn, är den enda tillverkaren av kvartskomposit i Nordvästeuropa. Man kan till och med säga att Diresco är en synonym till kvalitet. 50% av deras produktion exporteras.

Vad är kvartskomposit och varför passar det i kök?

Tack vare den unika tillverkningsprocessen är kvartskomposit ett oporöst material, den absorberar inte vätskor och är därmed mycket hygienisk. Tack vare detta kan du ha ett förebildligt rent kök. Även om materialet tål värme och repor, bör man använda en skärbräda och underlägg för varma föremål för att bevara det ursprungliga utseendet och undvika missfärgningar. Man får inte sitta eller stå på bänkskivan eftersom att de svagaste platserna som inte stöds, som till exempel kanterna av skivan, kan brytas av på grund av trycket.

Kvartskomposit är en blandning av kvartskristaller (94%) och binde- och färgmedel (7%). Kvartskristallerna rörs om till en enhetlig massa som placeras i en form och sedan vibreras och trycks luften ur, varefter allt pressas och värms upp till ungefär 80-90 grader. Efter detta poleras materialets yta och kalibreras till nödvändiga mått och tjocklek. För att beställa bänkskivor i kvartskomposit, vänd dig till Diastone.

Passar utmärkt för utomhusbruk

Drömmer du också om ett utekök med fantastisk design som är specialtillverkat? Har du övervägt att använda ståtlig marmor, klassisk mörk natursten eller något material som glänser i solsken? Men har du även tänkt på att solstrålar kan skada ditt uteköks bänkskiva? Tack vare den innovativa D-Quartz UV-teknologin är kvartskomposit beständig mot UV-strålning och är nästintill skapad för användning utomhus.

Oavsett i vilken färg du vill ha din kvartskomposit, är bänkskivor av Diresco ”gröna”. Detta eftersom man använder BIO UV-teknologin vid tillverkning av bänkskivor i kvartskomposit, där man tillsätter kvartskristallerna BIO-harts av vegetabilisk ursprung med UV-stabilisatorer. Tack vare BIO-UV-teknologin är D-Quartz unik, du kan vara säker på att ditt utekök med en bänkskiva i kvartskomposit kommer hålla länge även i väderförhållanden.

Underhållstips

Eftersom att det är bättre att stämma i bäcken än i ån rekommenderas det att rengöra bänkskivan vid första möjlighet från fetter, matrester och alla andra vätskor. Så kan du säkerställa att din bänkskiva förblir vacker i många år framåt.

Vid rengöring av kvartskomposit får man ej använda tvättsvampar av slipande material eller stål. Du får även beakta vilka tvättmedel du använder, till exempel passar inte ugnsrengöringsmedel, blekningsmedel och andra medel vars pH > 10.

Det är oerhört lätt att underhålla bänkskivor i kvartskomposit, men för att säkerställa en lång livslängd, bör detta göras korrekt. Därför är det bra att använda en underhållssats för kvartsskivor – bänkskivan kommer se alldeles sprillans ny ut efter den.

I Diastones sortiment finns följande material av Diresco:

 

Är du intresserad av en bänkskiva i kvartskomposit av Diresco?

Kontakta oss så hittar vi en lösning som passar dig!

Få en offert

25.05.2022